TIJDREIZIGERS ONDER WEG NAAR VREDE

Tijdreizigers –  Onderweg naar vrede

De Tijdreizigers Nard Reijnders (sax, klarinet, accordeon, zang) en Edwin Schimscheimer (piano, gitaar, zang), gaan samen met de sopraan Maaike Widdershoven op reis met een mooie missie: het vieren van de vrede. Het drietal staat garant voor een bijzonder indrukwekkende voorstelling op zondagochtend 5 juni 2022 om 11.30 uur in het Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink te Arcen. De entree bedraagt 14 euro p.p. en wordt bij binnenkomst contant betaald (geen pinmogelijkheid). Het concert duurt 70-75 minuten. Er is geen pauze.

Het zeer gevarieerd programma bestaat uit prachtige klassieke pareltjes, stukken uit de lichte muziek, kleinkunst, beroemde speeches en poëzie uit de wereldgeschiedenis. 

De huidige wereldsituatie is de reden om juist nu voor het thema vrede te kiezen. Muziek verbindt en verbroedert. Een kleine greep uit het repertoire: Giacomo Puccini, Claude Debussy, Leonard Bernstein, Nelson Mandela, Toon Hermans als ook een Oekraïens lied en meer werken over hoop, liefde en dromen van vrede in onzekere tijden.

Nard Reinders was gedurende 23 jaar de vaste begeleider van Herman van Veen. Hij trad niet alleen op als musicus, maar maakte ook als componist en arrangeur vele theatervoorstellingen zoals de openings- en slotmanifestatie Floriade 2012 en muziek bij de Passiespelen Tegelen. Hij schreef liederen met Joost Nuissl en Freek de Jonge. Ook was hij bedenker en artistiek leider van Klassiek op Locatie. 

Edwin Schimscheimer is naast musicus ook componist/arrangeur en dirigent. Hij begeleidde o.a. René Froger en Berdien Stenberg. Jarenlang was hij de rechterhand van Willeke Alberti. Hij arrangeerde voor het Metropole Orkest en schreef liedjes voor Paul de Leeuw, Simone Kleinsma en het Eurovisie Songfestival. Veel muziek voor TV-series en -tunes kwam van zijn hand. Edwin is dirigent van twee koren.

Maaike Widdershoven

Al tijdens haar opleiding aan het conservatorium speelde ze de hoofdrol van Christine in The Phantom of the Opera. Daarna ontplofte haar carrière. Inmiddels heeft ze meer dan 15 hoofdrollen vertolkt in o.a. de West Side Story, Anatevka en Sound of Music en 3 awards gewonnen. De liefde voor prachtig Nederlands repertoire kwam tot uiting in “Hommage aan Robert Long”. Naast optredens geeft zij workshops en blijft zij nieuwe muzikale en theatrale concepten ontwikkelen.

Reserveren: info@franzpfannerhuis.nl  Meer info 077-4732279 b.g.g. 06-15885603