Traditioneel Nieuwjaarsconcert van en door de Gemengde Zangvereniging Arcen

In de sfeervolle ruimte van het Franz Pfanner Huis brengt de Gemengde Zangvereniging Arcen op 14 januari 2018 een gevarieerd vocaal programma met mooie en verrassende melodieën van verschillende genres en tijden.

Aan de orde komt o.a. de beroemde, in koorkringen zeer geliefde componist John Rutter met het album “The Sprig of Thyme”, dat bewerkingen bevat van een aantal Engelse, Schotse en Ierse volksliederen. Ook andere bekende componisten komen aan bod en enkele “evergreens” zullen in het programma evenmin ontbreken.

Gemengde Zangvereniging Arcen 
De sopraan Truus van den Kroonenberg zal het concert opluisteren met enkele vocale soli en de begeleiding is in handen van Theo Hes aan de piano en Amber Steegh op dwarsfluit. Het koor dat in het verleden al de aandacht op zich vestigde met een aantal bijzondere concerten, staat sinds 2015 onder leiding van dirigent Cornelia Burgers, die naast koordirectie ook klassieke zang studeerde en veel aandacht besteedt aan stemvorming.

Animato
Een speciale gast in het Nieuwjaarsconcert is Animato, een Duits/ Nederlands strijkkwartet, in 2008 voortgekomen uit het Venloos Symfonie Orkest (VSO). De strijkkwartetmuziek wordt gezien als een van de meest bijzondere genres in de klassieke muziek, de poëzie onder de kamermuziek. Het werk “L’Indifferent” van de bekende Nederlandse componist Hendrik Andriessen, dat het kwartet zal uitvoeren, past goed binnen die beschrijving. Het is een lichtvoetig werk van welluidende muziek. Het kwartet zal ook een aantal Barok- en Folkloredansen ten gehore brengen evenals enkele “English Tunes”.

Entree
Het concert vindt plaats op 14 januari 2018, aanvang 11:30 uur. De entree bedraagt € 10,- p.p. inclusief kop koffie/thee tijdens de pauze. Plaatsreservering is aanbevolen en mogelijk via de website van de Gemengde Zangvereniging Arcen, e-mail of telefonisch via 077-4731403.