Nieuwjaarsconcert

De Gemengde Zangvereniging Arcen trapt het jaar van haar 70-jarig jubileum af met het Nieuwjaarsconcert. Aan de orde komen o.a. bekende componisten zoals John Rutter, Robert Schumann en Albert de Klerk. Een bijzondere plaats tijdens het concert wordt ingenomen door Wolfgang Amadeus Mozart, waarvan een aantal liederen op het programma staat. De leiding over het koor heeft dirigent Cornelia Burgers, pianist Theo Hes zorgt voor de begeleiding en sopraan Truus van den Kroonenberg zal enkele solo’s ten gehore brengen.

Duo Domenico

Speciale gast in het concert is het Duo Domenico met de gitaristen Jürgen Slojewski uit Xanten en Thomas Geisselbrecht uit Kleve. Zij spelen o.a. de Serenade Nr. 13 in G majeur, KV 525 van Wolfgang Amadeus Mozart, beter bekend als “Eine kleine Nachtmusik”. Hier toont de gitaar zich van de klassieke kant. De muziek is op gitaar zelden te horen, maar een streling voor het oor.

Jürgen Slojewski studeerde klassieke gitaar en contrabas aan de Folkwang Hogeschool. Hij geeft gitaarles, treedt op als solist en in het gitaren-duo. Ook speelt hij gitaar in een duo samen met een harpiste en op de contrabas in
bands. Zijn voorkeur gaat uit naar klassieke en Latijns-Amerikaanse muziek, maar in de bands wordt ook Jazz gespeeld. Naast de concertgitaar bespeelt hij ook een flamencogitaar, een elektrische gitaar en een gitaar met stalen snaren.
Thomas Geisselbrecht studeerde aan de conservatoria van Aken en Keulen. Ook hij geeft gitaarles en is tevens muziekpedagoog. Hij treedt op als solist en in gitaren-duo’s, tevens speelt hij in een duo met gitaar en zang (Cornelia Burgers)
en met kamerorkest. Tot zijn repertoire behoren niet alleen klassieke en Latijns-Amerikaanse stukken, maar ook moderne muziek o.a. van de Beatles.

De Gemengde Zangvereniging Arcen

Het koor werd opgericht in 1949 met als oorsprong de lokale toneelclub en heeft thans ruim 40 leden. Door de jaren heen heeft het koor aan een indrukwekkend en omvangrijk repertoire van klassieke en eigentijdse koormuziek van verschillende bekende en minder bekende componisten gewerkt en dat doet het nog steeds. Vooral met grote koorwerken van Karl Jenkins maakte het koor enkele jaren geleden veel indruk en won daarmee zelfs de prijs “Mens en Cultuur” van de provincie Limburg. De vereniging viert haar 70-jarig jubileum met speciale activiteiten, die vooral in het najaar zullen plaatsvinden.

Het Nieuwjaarsconcert vindt plaats op 13 januari 2019 om 11:30 uur. De entree bedraagt € 10 p.p., incl. koffie/thee in de pauze. Reserveren: www.gzarcen.nl , tel 077-4731403, email gzarcen@ziggo.nl.