Traditioneel Nieuwjaarsconcert van en door de Gemengde Zangvereniging Arcen

Nard Reijnders zal dit keer te gast zijn bij het Nieuwjaarsconcert van de Gemengde Zangvereniging Arcen op zondag 8 januari 2017 in het Franz Pfanner Huis, Arcen.

Nard Reijnders
De Limburgse Nard Reijnders heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de Nederlandse muziek- en theaterwereld. Hij werkte freelance met o.a. Freek de Jonge, Jaap van Zweden en Liesbeth List en was gedurende ruim 20 jaar de vaste medewerker van Herman van Veen. Nard werkt projectmatig als saxofoon solist met ensembles en orkesten waaronder het Limburgs Symfonie Orkest. Daarnaast componeert hij muziek en treedt hij op als muzikaal leider bij theaterproducties, zoals hij dat in het verleden bij de Floriade en de Passiespelen in Tegelen deed.

Tijdens het Nieuwjaarsconcert zal Nard Reijnders op saxofoon en klarinet samen met pianist Theo Hes klassieke werken van o.a. J.S. Bach en Gabriel Fauré ten gehore brengen. Ook meer eigentijdse composities zoals Oblivion van Astor Piazzolla en Pequena Czarda van Pedro Itturalde komen aan bod.

De Gemengde Zangvereniging Arcen
Ook het repertoire van de Gemengde Zangvereniging Arcen zal uit verschillende genres bestaan. Onder leiding van dirigent Cornelia Burgers zal het koor o.a. werken uitvoeren van de bekende Duitse componist Felix Mendelssohn Bartholdy en van John Rutter, een Britse componist die vooral bekend werd door zijn arrangementen van traditionele Engelse liederen zoals de “Willow Tree”.

Tijdens dit Nieuwjaarsconcert kunt u ook genieten van onze sopranen Truus van den Kroonenberg, Marloes Lammerts en Bernadette Wiggers die u zullen meevoeren op de prachtige klanken van de muziek van Felix Mendelssohn Bartholdy. Theo Hes begeleidt het koor op de piano.

Entree
Het concert vindt plaats op zondag 8 januari, aanvang 11.30 uur. De entree bedraagt € 10,- p.p. inclusief een kop koffie/thee tijdens de pauze. Plaatsreservering is aanbevolen en mogelijk via de website van de Gemengde Zangvereniging Arcen of telefonisch via 077-4731403.