EXPOSITIE “OVER GRENZEN HEEN”

Een expositie over een zeer actueel thema gelet op de onmenselijke oorlog in Oekraïne met de daarmee samenhangende vluchtelingenstroom.

Laat u verrassen door de fascinerende collectie van de kunstenares Anne Thoss te zien van 5 maart t/m 3 april in het Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink te Arcen. De expositie “Over Grenzen Heen” omvat kunstwerken met een krachtige uitstraling die onrecht en vrijheid in beeld brengen met als een rode draad het thema ‘Grenzen’.

Sinds 2014 ligt het accent bij Anne Thoss op het vormgeven van objectkistjes en installaties. De metalen kistjes bieden de basis voor het gebruik van verschillende materialen en technieken en het tot uitdrukking brengen van een concreet thema. De metalen kistjes ondergaan een kunstmatige veroudering. Een beschilderde doek dient als achtergrond waarop hars in meerdere lagen wordt gegoten om een driedimensionaal effect te verkrijgen. De kistjes kunnen geopend en gesloten worden.

Anne Thoss won een aantal prijzen met haar kunstwerken waaronder de Kunstprijs van de stad Emmerich. In de openbare ruimte zijn haar werken o.a. te vinden in de Gemeente Berg en Dal: Het Grensproject: “Na verloop van tijd” is gemaakt ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding van Nederland van het naziregime. 

De expositie is geopend van 5 maart t/m 3 april op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Entree vrij, giften worden op prijs gesteld.

Anne Thoss zal op 5, 6 en 20 maart tijdens de openstelling van de expositie aanwezig zijn. 

Zie ook: www.annethoss.de

Impressies installatie Anne Thoss