Concert op de Zondagochtend Ma France en chansons Philippe Elan

Concert is uitverkocht. Er zijn ook geen plaatsen meer te krijgen bij de dagkassa op 30-10-2022

MA FRANCE EN CHANSONS

Met het concert « Ma France en chansons » brengt Philippe Elan op 30 oktober een voor het Franz Pfanner Huis uniek solo optreden. Het programma omvat veelal bekende Franse chansons, een mengeling van melancholie, dromen en herinneringen. Reyer Zwart begeleidt Philippe beurtelings op akoestische gitaar en piano.

De tour de chant van Philippe is van een bijzondere klasse. Hij steunt op een uitstekende stem en zijn innemende, soms vertederende presentatie. De finesse ligt echter in zijn vertolkingen. Stuk voor stuk geënt op wat de inhoud met hem doet, of die verdrietig, melancholisch, dan wel vrolijk stemt. Met als resultaat gevarieerde en interessant gekleurde stukken van vooral bekende artiesten zoals Clerc, Lenorman, Bécaud, Aznavour, Piaf, Brel, Presley, Shaffy, en Abba. 

Philippe Elan werd geboren in Gascogne, Frankrijk in 1960 en woont sinds 1986 in Nederland. In dat jaar maakt hij een vliegende start door het chansonconcours van de Alliance Française te winnen. 

Sindsdien is hij een veel geziene vertolker van het Franse chanson, samen met arrangeur, producer en vaste begeleider Reyer Zwart. Sinds 2013 treedt Philippe op met het Amstel Quartet, een unieke saxofoon formatie die concerten geeft over de hele wereld. Naast zijn samenwerking met jazz en popmuzikanten heeft hij ook opgetreden op klassieke podia onder andere met Holland Symfonia, de Johan Willem Friso Kapel en het Metropole orkest.

Ook gaf hij een reeks concerten met Thérèse Steinmetz. Hun gezamenlijke CD “Amsterdam-Paris”, onder muzikale leiding van Nico van der Linden, zorgde voor jubelende recensies. Het symfonische album « Ma France », samen met het Residentie Orkest werd ook zeer goed ontvangen. 

Philippe is regelmatig te gast in radio- en tv-programma’s waar hij pleitbezorger is van het Franse lied. Op 5 oktober was hij nog te zien en te horen met een nummer van Yves Montand in het TV-programma Khalid en Sopie (NPO1) in het kader van de start van het 2e seizoen “Dans les coulisses Chansons!!” (Matthijs Nieuwkerk en Rob Kemp). In de loop van de jaren heeft hij 13 albums en 2 DVD’s uitgebracht. Met de single L’été est là behaalde hij de top tien van De Nederlandse Top 40 en samen met het Gemini Ensemble ontving hij een Edison voor het album “Chansons classiques”.

Reserveer op tijd, want er is tot nu toe veel belangstelling voor dit concert. Vol=Vol. Reserveren kan via reserveren@franzpfannerhuis.nl