VOORJAARSCONCERT GEANNULEERD

Helaas kan ons Voorjaarsconcert komende zondag 4 juni 2023 bij Podium Pfanner (11.30 uur, MFA De Schans) niet doorgaan. Het bestuur heeft hiertoe moeten besluiten vanwege gezondheidsproblemen bij een van de uitvoerenden. Iedereen, die een of meer plaatsen heeft gereserveerd, heeft hierover inmiddels een e-mail ontvangen.

Onze volgende activiteiten zijn op:
5 augustus: Zomeravondconcert 5-8-2023 om 20.00 uur bij goed weer uitvoering van Canto Ostinato van Simeon ten Holt door Frank Steijns, rijdende beiaard en de meesterpianisten Jeroen en Sandra van Veen op twee vleugels op het voorplein voor Kasteel Arcen;
25 augustus: Bij invallen duisternis en bij goed weer de buitenfilm Le Sens de la Fête (een warme, subtiele feel good movie over een cateringbedrijf dat het beste probeert te maken van een chique Franse bruiloft in een 17e-eeuws kasteel) op het Burgemeester Gubbelsplein (kerkplein) met in het voorprogramma het optreden van Vocalgroup Avolon Arcen;
10 september: Familievoorstelling door het Zuiderwind Blazersensemble en acteurs Maaike Rijks en Florian Slangen naar het kinderboek ‘Jacob en de zeven Gevaren’ van Jacques Vriens (een meeslepend en humoristisch verhaal over moed, vriendschap en je angsten overwinnen. Muziek geschreven door Jean Lambrechts). Leeftijd suggestie: vanaf 5 jaar (beleven)/ vanaf 8 jaar (begrijpen).
Meer info over deze activiteiten zijn binnenkort te vinden op onze site en op de informatie, die digitaal aan onze vaste relaties worden toegezonden.
Voor meer info kunt u contact opnemen met Sylvia van den Kroonenberg. Tel. 06-23550214.

Podium Pfanner wenst u prettige zomerweken.

Arcen, 2 juni 2023

VOORJAARSCONCERT

Op zondag 4 juni verwelkomen wij bij Podium Pfanner in MFA De Schans in Arcen een professioneel duo, bestaande uit Ria Janssen, sopraan en Marcel Kuepers aan de piano.

Zangeres Ria Jansen is fan van Anton Pieck. Zij heeft een boek van hem in handen gekregen met tekeningen die hij maakte bij liederen van Franz Schubert. Het programma staat voor de pauze in het teken van die liederen waarbij de tekeningen van Anton Pieck te zien zullen zijn. Na de pauze staan zeer uiteenlopende populaire liederen op het programma van diverse componisten.

Ria Janssen begon op 4 jarige leeftijd al met pianoles. Aan het Conservatorium in Maastricht volgde zij de hoofdvakken Schoolmuziek en Zang bij Hein Meens en sindsdien heeft zij o.a. met het Limburgs Symfonie Orkest aan verschillende operaproducties meegewerkt alsook aan concerten met koren en harmonie-/fanfarekorpsen. 

Ria zingt als solist bij Bachcantates en vertolkt graag liederen. Tevens is zij dirigent van 3 koren en geeft zij zangworkshops. Daarnaast heeft zij ook nog zang- en pianoleerlingen

Marcel Kuepers, studeerde aan het conservatorium in Maastricht, waar hij zijn studie afrondde met een akte Docerend Musicus Orgel en een akte Uitvoerend Musicus Piano. 

Gedurende zijn studie begon hij ook al met het opzetten van een privé-lespraktijk. Tegelijkertijd werd hij organist in de Martinuskerk te Tegelen, waar hij bijna 10 jaar actief was. 

Daarna werd hij organist/dirigent in Sevenum. In het jaar dat hij afstudeerde werd hij tevens organist in Steyl en repetitor bij mannenkoor Excelsior uit Tegelen i.v.m. hun eeuwfeest in samenwerking met het LSO. 

Nadien heeft hij vooral koren en solisten begeleid in binnen- en buitenland. Sinds 2012 is hij de vaste pianist van het Munttrio, dat  naast pianist Marcel Kuepers bestaat uit een fluitiste en een violiste. 

Vanaf 2016 vormen Marcel Kuepers en Ria Janssen een vast duo.