Voorjaarsexpositie “Sjef Hutschemakers 85”

De voorjaarsexpositie in het Franz Pfanner Huis staat dit jaar geheel in het teken van de 85 jaar geleden in Banholt geboren Limburgse kunstenaar Sjef Hutschemakers. Sjef Hutschemakers was ondanks zijn hoge leeftijd nog altijd een zeer actief kunstenaar. Hoewel zijn gezondheid de laatste tijd te wensen overliet, kwamt zijn overlijden op 4 mei jl. onverwacht.

Sjef HutschemakersFP expositie Sjef Hutschemakers A4
In het oeuvre van de kunstenaar was het boerenleven en wat daar mee samenhangt een onuitputtelijke bron van inspiratie. Op ambachtelijke wijze maakte hij zelf de temperaverf waarmee zijn kunstwerken zijn ontstaan.

Maar ook het bovennatuurlijke inspireerde Sjef Hutschemakers. Zijn kruiswegen en glas-in-lood ramen sieren meerdere Limburgse kerken en zijn eerste kruisweg uit 1964 was eerder in het Franz Pfanner Huis te bewonderen. Zonder overdrijving mag gezegd worden dat deze Limburgse kunstenaar een van de grotere schilders van deze tijd is.

Na een eerdere expositie door museum het Land van Valkenburg, was zijn 85e verjaardag de aanleiding om deze bijzondere man ook met een overzichtsexpositie in het Franz Pfanner Huis te eren.

Entree
De expositie duurt tot en met zondag 21 mei en de openingsuren zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.  De entree is gratis, maar een vrijwillige gave is welkom.