Voorstelling “De Vlucht naar het licht”

Op vrijdag 14 april 2017 de voorstelling “De vlucht naar het licht”  uitgevoerd in het Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink te Arcen. De voorstelling gaat over hoe een Afghaanse jongen in Italië thuiskomt.

Vlucht naar het licht

Een moeder brengt haar zoon Enayat naar Pakistan en keert terug naar huis zonder hem. Een daad uit liefde, want Afghanistan is voor haar tienjarig kind niet langer veilig. Enayat vlucht alleen verder. Het wordt een gevaarlijke tocht van bijna vijf bange jaren. Onderweg lukt het hem vrienden te maken, want als je geen familie hebt betekenen vrienden alles. Vlucht naar het licht is een verhaal over moed, vertrouwen en geduld. ‘Enayat, je moet altijd een wens voor ogen hebben en je moet proberen die wens te vervullen. Dan is het altijd de moeite waard om te leven.’ Aan deze woorden van zijn moeder klampt hij zich vast.

Monoloog
Het verhaal is gebaseerd op het boek “In zee zijn krokodillen” van de Italiaanse schrijver Fabio Geda. Het wordt als monoloog gebracht door May Rooijakkers met klarinetbegeleiding door José Bartels-Boom. De regie is in handen van José Cruijsberg.

Verhalen
Verhalen zijn onmisbare voorstellingen om onze werkelijkheid te leren verstaan. Voorstellingen welke vaak worden gevoed door reële ervaringen van mensen. En die ervaringen houden ons vervolgens een spiegel voor. In zoverre is het oude uittocht verhaal dat rond Pasen wordt verteld, een beeld dat zich evenzeer in onze tijd aftekent. Zo’n verhaal wil het Franz Pfanner Huis op Goede Vrijdag een podium bieden. Een verhaal passend in deze Passietijd, maar vooral ook in de actuele tijd waarin mensen op de vlucht zijn.

Entree
De voorstelling vindt plaats op vrijdag 14 april 2017, aanvang 20.00 uur. Het bijwonen van deze voorstelling is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u bellen met Piet Linders (tel. 077-3988099).

Voor en na de voorstelling is de overzichtstentoonstelling “Sjef Hutschemakers 85” te bezichtigen. Deze expositie ter gelegenheid van de 85e verjaardag van Sjef Hutschemakers is ook nog in de weekenden tot en met 21 mei te zien van 13.00-17.00 uur. Het Franz Pfanner Huis is het gehele Paasweekend op voornoemde tijden geopend behoudens Paaszaterdag.